MAATWERK STAANDERS EN LEUNINGEN

MeanderBrug zorgt voor veilige fietsverbinding naar bedrijventerrein Trade Port Noord

Begin december is het nieuwe fietsviaduct, genaamd de MeanderBrug, over de N295 bij Venlo feestelijk geopend. Met de realisatie van deze fietsbrug is de aanleg van Greenportlane afgerond en rijden fietsers nu veiliger en makkelijker van en naar het Trade Poort Noord.

De MeanderBrug, met haar elegante curve op ranke kolommen, vormt een herkenbare slinger in het groene Limburgse landschap. De brug valt ook op door de verlichting die geïntegreerd is in de leuning van de brug. Deze bestaat uit oranje en groene ledstrips. Aan de buitenzijde is de groene kleur geplaatst die de houten pijlers verlichten. Het fietspad is verlicht met oranje led.

BAM Infra heeft het fotomateriaal ter beschikking gesteld.

BAM Infra heeft in opdracht van de provincie Limburg de bouw van het fietsviaduct gerealiseerd. Molendijk & Zuidgeest heeft de betonbekisting gemaakt voor de pijlers. Houthandel Houtex heeft in samenwerking met Van Drimmelen de staanders in het houtsoort Azobe en de leuningen van het houtsoort Bilinga, op maat gemaakt, schuin gezaagd en voorgeboord. Door de samenwerking in een vroeg stadium aan te gaan was de montage van de staanders en de leuning snel gerealiseerd. Een mooi stukje maatwerk voor de realisatie van een karakteristieke brug.