DUURZAAM PROJECT TE PANNINGEN

Gebouwd met STEICO – het ecologisch bouwsysteem

Op 10 maart 2017 zijn wij bij de officiële opening geweest van de eerste woning van een uniek project in Panningen (Limburg) van Bouwbedrijf Verhaegh.

Domaine Belle Cour is een kleinschalig en uniek woonhof, gelegen aan de Beekstraat in Panningen. De 29 woningen worden duurzaam gebouwd met natuurlijke bouw- en isolatiematerialen op basis van hout. Ze zijn hierdoor niet alleen energiezuinig maar deze combinatie zorgt ervoor dat uw woning koel blijft in de zomer en warm in de winter. Wat alle woningen met elkaar gemeen hebben, is dat er rekening wordt gehouden met de toekomst. Faciliteiten zijn bouwkundig voorbereid of er wordt bij de bouw al rekening mee gehouden.

Kortom: duurzame woningen met een gezond binnenklimaat en een lagere energierekening. Er is keuze uit geschakelde en vrijstaande woningen, beneden- en bovenwoningen.

Bouwbedrijf Verhaegh uit Grashoek is de aannemer, die dit project realiseert in opdracht van de projectontwikkelaar. Ralph Verhaegh heeft speciaal voor dit soort projecten een nieuw bedrijf in het leven geroepen, dat de productie en ontwikkeling van ecologische, geprefabriceerde woningen voor zijn rekening neemt. Het bedrijf heet “Living Sequoia” en is gevestigd in Roermond. Om te komen tot een optimaal eindresultaat is Victor Beerkens nauw betrokken bij alle activiteiten. Hij beschikt over veel kennis en kunde als het gaat om de beschreven bouwwijze.

Links:

www.verhaeghbouwbedrijf.nl
www.livingsequoia.com
www.domainebellecour.nl

Een greep uit de toegepaste producten die Van Drimmelen Toelevering heeft geleverd:

  • STEICO zell voor het inblazen van de bouwelementen
  • STEICO flex voor de binnenwanden
  • STEICO joist voor in de wanden en de vloeren
  • STEICO LVL als constructiemateriaal voor de vloeren en de wanden
  • STEICO protect als isolerende drager voor het stucsysteem op de buitengevel
  • Vurenhout en plaatmateriaal.

Alle geleverde materialen zijn voorzien van een FSC-certificaat.