Wij zijn Van Drimmelen: een dynamisch, vooruitstrevend en met namebetrouwbaar bedrijf. Een volledig zelfstandig en onafhankelijk familiebedrijf,met kennis van zaken. Op de Merwedeweg in Zwijndrecht beschikkenwij over ruim acht hectare oppervlakte, waar we onze loodsen vullen metkwalitatief hoogwaardig hout en plaatmateriaal. Daarnaast voeren we terplaatse vrijwel alle mogelijke bewerkingen van deze materialen uit voor onzepartners en klanten. Wij bieden alles op het gebied van hout, plaatmateriaal en bewerkingen op één locatie en dat al 100 jaar lang!

Locatie
Onze locatie vertegenwoordigt een ideale uitvalsbasis naar de rest van Nederland en België. Centraal gelegen aan het water van de Oude Maas in de regio’s Rijnmond en Drechtsteden, waar tijdens de beginjaren van ons bedrijf de leveringen per schip werden bezorgd. Inmiddels weten vrachtwagens van onze leveranciers ons te vinden aan de Merwedeweg, waarna onze producten hun weg vinden naar (inter)nationale aannemers en grote bouwmarkten die een aanzienlijk deel van onze producten verkopen. Hierdoor komen onze  materialen ook bij de ‘gewone’ Nederlander achter de voordeur terecht!

De toekomst
Wij zijn constant in ontwikkeling en doorlopend bezig om onze werkwijze en kwaliteit van dienstverlening te verbeteren. Indien de markt een bepaalde kant op beweegt, beweegt Van Drimmelen mee. Het tijdig signaleren van trends en ontwikkelingen is dan ook een onmisbare eigenschap in onze bedrijfsvoering. Wij richten ons de komende jaren op verdere uitbreiding over de grenzen. Wij kunnen door onze gunstige geografische ligging en omvang volumes inkopen waarmee we bijvoorbeeld andere handelaren bedienen. We zien met name op het gebied van plaatmateriaal kansen liggen in het buitenland

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Wij ondernemen zo maatschappelijk verantwoord mogelijk, waarbij we proactief de balans bewaken op economisch, ecologisch en sociaal gebied. De maatschappelijke behoefte naar een meer duurzaam bedrijfsleven delen wij door alle geledingen van het bedrijf. Zo waren wij binnen de branche één van de eerste partijen die het ‘Bouw en Hout Convenant’ hebben ondertekend. In samenwerking met acht andere koplopers en FSC® Nederland hebben wij ons ingezet voor 100% duurzaam houtgebruik.

Mensgerichte aanpak
Houtgroep Van Drimmelen kenmerkt zich als een familiebedrijf met een mensgerichte aanpak. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers, die wij beschouwen als onderdeel van de Van Drimmelen-familie. Als één van de grootste werkgevers van de gemeente  Zwijndrecht zijn wij ons terdege bewust van ons maatschappelijk belang. Onze medewerkers waarderen de persoonlijke aandacht, de platte organisatie en de positieve en goede sfeer op de werkvloer. Dat uit zich onder andere in een uitzonderlijk laag verloop onder het personeelsbestand. We hechten veel waarde aan het ontwikkelen van onze medewerkers, zowel op het gebied van competenties die we terugzien op de werkvloer als op persoonlijk vlak.

Lokale betrokkenheid
Op lokaal niveau steunen wij het Zwijndrechtse (en omstreken) bedrijfs- en verenigingsleven. Zo zijn wij als sponsor onder andere actief voor voetbalclub VVGZ. We zijn lid van de Ondernemingvereniging Zwijndrecht en ondersteunen Bouwstad Zwijndrecht. Buiten het dorp zijn we onder andere actief voor verschillende culturele organisaties zoals Rotterdam Symfonia, het Boijmans Van Beuningen en het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor ‘KNA’.